La direcció de Catalunya Ràdio ha modificat la programació de les seves emissores per prioritzar el servei informatiu sobre l’actualitat de la crisi del coronavirus i blindar el servei públic, a més de preservar al màxim la seguretat dels professionals.

Així doncs, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han unificat la graella per concentrar tot l’esforç dels serveis informatius. A més, s’han anul·lat els processo de producció relacionats amb iCat i Catalunya Música per concentrar tots els recursos a l’emissió conjunta de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació.

Per la seva part, Catalunya Ràdio també anul·la tots els processos de producció relacionats amb els programes no diaris, de la graella digital i els que s’emeten enregistrats en qualsevol format. A més, s’evitaran els concursos per antena, mesura que s’afegeix a la suspensió de les sortides programes amb públic, les visites escolars i els grups d’oients a l’estudi 1 (Catalunya Ràdio) i el 2 (iCat).

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació en emissió conjunta preservaran els butlletins horaris sempre que no s’emeti en el format habitual de Catalunya Informació. La voluntat és preservar una programació de 24 hores en directe, de manera que es podran seguir per antena les compareixences de les autoritats sanitàries o d’ordre públic dels governs català i espanyol.

La graella de Catalunya Ràdio queda així: El matí de Catalunya Ràdio (6-13 h); Popap especial coronavirus (13-14 h); Catalunya migdia (14-17 h); Estat de Gràcia (17-20 h); Catalunya nit, primera part (20-22 h); Catalunya nit, segona part (22-24 h); La nit dels ignorants 3.0 (00-3 h); blocs de Catalunya Informació (3-6 h).

Per la seva part, iCat i Catalunya Música han aturat la programació en directe per adoptar una programació enregistrada. A més de programació musical, aquesta també contindrà reemissions de contingut cultural en les franges on habitualment s’estrenen programes d’aquestes característiques. Els equips de les dues emissores culturals van treballar la setmana passada en aquesta programació alternativa en previsió del que pogués passar.

D’aquesta manera, les emissores de Catalunya Ràdio no abandonen l’entreteniment ni els continguts culturals, ja que la voluntat és combinar la informació de servei amb entreteniment de qualitat i continguts per a tots els públics.