El ple del Parlament ha rebutjat els cinc punts d’una proposta de resolució del Partit Popular (amb esmenes de Ciutadans) referents als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En un d’ells, s’instava el consell de govern de la CCMA a donar les “instruccions oportunes” als directors de TV3 i Catalunya Ràdio per tal “d’evitar que es faci apologia dels actes violents que els CDR organitzen arreu de Catalunya”. La mesura ha rebut el suport de C’s i PP, mentre que Junts per Catalunya, Esquerra, Catalunya en Comú Podem i CUP han votat en contra, i el PSC s’ha abstingut.

Un altre dels punts assenyalava que el director de TV3, Vicent Sanchis, “persisteix en les mateixes actituds” que van motivar la seva reprovació a l’abril de 2017, per “les amenaces a les formacions polítiques amb representació parlamentària de recórrer a l’àmbit judicial, davant les legítimes crítiques per l’actuació dels mitjans públics”. El vot contrari de les tres forces independentistes ha estat suficient per tombar-lo, mentre que la resta de grups hi ha votat a favor.

Sanchis encara ha protagonitzat un altre punt, en aquest cas afegit per Ciutadans, el qual rebutjava la seva participació “intervenint en actes polítics de determinats partits, atès que la neutralitat política és un deure del seu càrrec”. En aquest cas han votat a favor de la resolució C’s, PSC i PP; els comuns s’han abstingut; i JxCat, ERC i CUP han votat en contra.

Un quart punt demanava en la primera sessió de la comissió de control de la CCMA d’aquesta legislatura la “compareixença urgent” del president del consell de govern i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio (que de fet són els compareixents habituals quan hi ha sessió). La petició ha estat tombada amb els vots contraris de JxCat, ERC i CUP, i els favorables de C’s, PSC, CatECP i PP.

Finalment, un altre punt recordava a les direccions de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio l’obligació de complir amb les missions de servei públic que estableix la Llei, i en particular “l’impuls del coneixement i el respecte dels valors i els principis continguts en la Constitució espanyola, l’Estatut d’autonomia, el dret comunitari originari i els tractats internacionals”; “la transmissió d’una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural, i també amb l’equilibri territorial”; i “la promoció activa de la convivència cívica, el desenvolupament plural i democràtic de la societat, el coneixement i el respecte a les diverses opcions i manifestacions polítiques, socials, lingüístiques, culturals i religioses presents al territori de Catalunya”. Com l’anterior punt, aquest ha estat rebutjat amb els vots contraris de les formacions independentistes i els favorables de la resta.

El PP insisteix amb el 155 a TV3

En l’exposició de la proposta de resolució, la diputada popular Andra Levy ha acusat TV3 d’havers-se convertit “en un clar artefacte de difusió de la propaganda nociva per a la convivència democràtica i en una eina política en la seva estratègia d’intimidació al discrepant”, a més de fer “apologia de la violència amb els CDR” i “invisibilitzar part de la societat catalana”.

A banda, Levy ha assenyalat que la proposta de resolució “sobretot” tenia l’objectiu de demanar al Partit Socialista que “esmeni el seu error [al Senat] i digui que, efectivament, TV3 s’hauria d’haver controlat” amb el 155.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram