Els comitès de vaga de TV3 i Catalunya Ràdio han arribat a un acord amb la direcció de la CCMA la matinada d’aquest divendres per obrir un segon període de negociació del nou conveni col·lectiu, el qual s’allargarà fins al 30 de maig. Fins aleshores, es mantindran les condicions salarials i laborals actuals.

L’entesa ha arribat després de quatre dies de converses entre ambdues parts, arran de la situació creada pel diferent resultat obtingut en les consultes a les plantilles de la televisió i la ràdio sobre la darrera proposta de retallada econòmica feta per l’empresa.

Malgrat que la negativa dels treballadors de TV3 donava via lliure a la direcció per tirar pel dret i aplicar l’article 41 de la reforma laboral, que li permetria retallar els salaris i les condicions laborals de forma unilateral, finalment s’ha acordat allargar la negociació fins al 30 de maig, per una banda, en reconeixement a les concessions que han fet ambdues parts, i de l’altra, per no desaprofitar tota la feina feta fins ara per les comissions.

Regulació de les retribucions fora de conveni

Una de les demandes dels comitès de vaga era que no es toquessin sou base i antiguitat abans d’abordar les remuneracions fora de conveni. En aquesta segona etapa negociadora es crearà una comissió paritària on s’analitzaran i regularan sous i complements que estan per sobre i al marge dels convenis col·lectius per tal d’incorproar-los al nou.

A banda, hi haurà 53 caps d’àrea, departament i servei (42 de TV3 i 11 de Catalunya Ràdio) que s’incorporaran al conveni amb “la descripció i la valoració” que en faci la direcció.

Així doncs, les retallades econòmiques de la darrera proposta realitzada per la direcció de la Corporació no són definitives i dependran de com avancin les converses, segons destaquen a Comunicació 21 des del comitè d’empresa de TV3. Durant aquest període també es tractaran tots els conceptes al marge dels retributius, entre els quals l’equiparació dels centres de treball.

Un cop finalitzades les negociacions, si hi ha acord entre les dues parts en tots els àmbits, inclòs l’econòmic, se sotmetrà a votació de les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio.