El futur d’Intereconomía TV no sembla gaire pròsper. Des de finals de desembre, els treballadors estan de permís retribuït mentre la cadena prepara un nou ERO que s’hauria de concretar aquest mes i que pràcticament afectarà la totalitat de la plantilla. Això si no acaba essent d’extinció: a banda de la crítica situació econòmica del grup (deu fins a vuit mensualitats), el d’Intereconomía podria ser un dels nou canals que hi ha pendents de sortir de la TDT.

Mentrestant, la direcció admet la difícil situació, tot i que intenta vendre optimisme i normalitat. “La viabilitat del grup és positiva de cara al nou exercici”, assegurava el passat divendres en un comunicat. Aquest gener, però, la programació continuarà com durant les festes de Nadal, sota mínims.

“Serà un període de transició i reflexió per a una bona planificació de graella i optimitzar els continguts televisius amb el millor capital humà”, afirma Intereconomía. Així doncs, només manté La mañana de Federico i Queremos opinar, que es realitzen respectivament als estudis d’esRadio i Canal Català, i la resta és programació enllaunada.

“Positivitat i coratge”

A partir de febrer, hi haurà una nova graella entre la qual “no hi faltaran” dos dels programes insígnia de la casa, Punto pelota i El gato al agua, segons assegura la cadena, malgrat les informacions en sentit contrari publicades en alguns digitals.

“El grup Intereconomía s’enfronta amb positivitat i coratge al 2014 amb una nova graella que, amb afany de servei a la societat i a la veritat, aconseguirà un nou creixement en audiència i continuar amb el seu posicionament com a mitjà de referència”, apuntava divendres en el que semblava més un desig que una realitat factible.

De fet, el president del grup, Julio Ariza, està intentant vendre la cadena, cosa que difícilment farà abans que es concreti com queda el mapa de la TDT estatal. En aquest sentit, cal recordar que, un mes després, la suposada venda del 25% de Net TV al Real Madrid encara no s’ha concretat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram