El grup Prisa prepara noves retallades salarials i reduccions de plantilla per aquest 2015. De fet, aquestes ja han començat: la direcció de Pressprint ha comunicat al comitè d’empresa la intenció de presentar un ERO que afectaria una quinzena de treballadors del gairebé centenar que formen la plantilla, i de reduir el salari a la resta.

Els representants sindicals dels treballadors s’oposen a unes mesures que inclouen un canvi d’horaris, i que, al seu parer, podrien fer inviable tant una producció de qualitat com la continuïtat de la pròpia impremta. La direcció, però, argumenta que l’actual estructura és inassumible.

Cal recordar que, a principis de 2013, l’empresa va executar un ERO que va suposar l’acomiadament de 89 treballadors (el 50% de la plantilla) i el tancament de la planta de Barcelona, a més de retallar un 8% el sou a la resta. El passat octubre, la direcció de Pressprint va denunciar el conveni col·lectiu de la plantilla per obligar a negociar-ne un de nou.

Les retallades a la impremta no seran les úniques de l’any a Prisa. Segons PRNoticias, la direcció es planteja una reducció salarial a totes les empreses del grup, a més de nous acomiadaments. De fet, segons el digital, a la comercialitzadora Prisa Brand Solutions ja hi ha hagut set sortides tramitades com a acomiadaments improcedents d’una plantilla de 180.