L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) estan ultimant el llançament d’un quiosc digital que agruparà les edicions en línia de les principals capçaleres associades. La presentació d’iQuiosc.cat està prevista per a l’abril.

L’objectiu de la iniciativa és posar a l’abast dels lectors diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes sota una única plataforma per contribuir a la seva promoció i possibilitar la seva comercialització amb condicions més favorables per als editors.

Al nou portal, que tindrà aplicació per a iPhone i iPad, els usuaris podran adquirir exemplars individuals o subscriure-s’hi, excepte, és clar, de les publicacions gratuïtes, que es podran consultar directament al mateix web. La plataforma permetrà cercar les capçaleres per temàtica, tipus i territori.

La gestió dels continguts la realitzaran les mateixes empreses editores a través d’una àrea privada, on podran administrar les seves publicacions de manera autònoma.