L’artista i muralista Lily Brick a ‘La pell dels murs’.

L’Associació Europea de TV Regionals CIRCOM ha distingit dues docusèries de Televisió de Catalunya que formen part de la programació de la nova etapa del canal 33.

Per una banda, La pell dels murs ha guanyat el premi en la categoria de música i arts de la 32a edició dels Premis CIRCOM. Es tracta d’una proposta d’Un Capricho de Producciones sobre art urbà que mostra el procés de creació de grans obres murals en diferents punts del país.

Per la seva part, Anticossos ha rebut una menció en la modalitat d’originalitat i innovació. En aquest cas és una sèrie creada per Goodmoment, amb un format híbrid entre el documental i la dansa, que adapta en una representació dramàtica històries socials i d’àmbit universal.

Ambdues produccions van ser escollides en la crida de projectes audiovisuals innovadors per al 33 convocada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Fa dos anys, el programa especial sobre el coronavirus realitzat per l’InfoK del Super3 va ser distingit amb una menció especial en la categoria de programes informatius.

NRK, la més premiada

Els Premis CIRCOM han fet públics aquest dimecres els guanyadors i les mencions en les onze categories de la 32a edició. Enguany, la cadena NRK de Noruega ha estat la més distingida, amb quatre premis i una menció.

El guanyador del Gran Premi (el màxim guardó) s’anunciarà en una gala de lliurament durant la conferència anual de CIRCOM, que se celebrarà el proper mes a Galway, organitzada per la cadena irlandesa TG4.

Els guardons se celebren des de l’any 1990 amb l’objectiu de reconèixer els millors continguts de les televisions públiques regionals associades, actualment gairebé 300 d’una trentena de països.

TV3, amfitriona del jurat

En aquesta edició, TV3 ha estat per primera vegada l’organitzadora de la reunió del jurat dels Premis CIRCOM, que es van reunir a Sitges del 4 al 7 d’abril. La directora del programa Sense ficció, Montse Armengou, n’ha estat membre.

Durant la trobada, el jurat va visionar més de 130 continguts de corporacions europees de mitjans públics, entre els quals van escollir els guanyadors i les mencions en onze categories.