La petició del Govern espanyol perquè les cadenes perquè el prime time no acabi més enllà de les 23 h ha estat rebutjada. Les televisions privades han remès una carta a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, on assenyalen que les cadenes “reflecteixen els hàbits i no els creen”, i que “són els ciutadans els que marquen les pautes i tendències en els horaris d’emissió, i no al contrari”, segons informa El Mundo.

Les privades assenyalen que no tenen constància que hagin canviat els hàbits de consum televisiu de l’audiència, però que si detectessin un canvi, aleshores revisarien l’actual sistema d’horaris i emissions.

A més, les televisions agrupades a la UTECA consideren que no són elles les que tenen que abanderar iniciatives com aquesta, i convida el Govern espanyol a iniciar el canvi si el considera “oportú i necessari” a través de TVE.

El passat abril, Mato va proposar a la UTECA que les televisions avancin els informatius entre mitja hora i una hora, tant al migdia com a la nit, perquè els programes del prime time acabin abans. La mesura forma part del Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats 2014-2016 presentat al març, el qual planteja una racionalització horària.