L’exdirector general de la Radiotelevisió Valenciana, Pedro García, va rebre i donar instruccions perquè l’empresa pública contractés el servei de pantalles i megafonia en la visita del papa Benet XVI a València a empreses d’Álvaro Pérez ‘el Bigotes’, el responsable de la part valenciana de la trama Gürtel. Així ho va admetre dimarts en la seva declaració a l’Audiència Nacional.

A preguntes de la Fiscalia, García va reconèixer que va orientar en aquest sentit l’exdirector financer de RTVV, Ricardo Calatayud. Una orde que, va afirmar, havia rebut prèviament de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i del que aleshores era conseller de Presidència, Esteban González Pons.

“Rep una telefonada de Camps en què em diu que no em negara a res del que em plantejaren; que no hi posara cap impediment”, va declarar García. L’exdirector general d’RTVV va explicar que temps després d’aquesta comunicació, González Pons li va dir que el Bigotes estava molt enfadat perquè l’havien deixat fora de les adjudicacions de l’organització de la visita del papa, per la qual cosa “calia donar-li un servei, un treball”. “Em va dir [González Pons] que li adjudicàrem les pantalles i la megafonia”, va explicar.

Aquestes adjudicacions es van atorgar finalment a Teconsa, una empresa pantalla de la Gürtel, amb una experiència marginal en l’organització esdeveniments.

El ministeri públic estima que la trama es va embutxacar 3,3 milions dels 7 que la televisió pública valenciana va pagar per aquest servei.

Pedro García s’enfronta a 41 anys de presó en aquesta peça de la Gürtel, i ha pactat una reducció amb la Fiscalia a canvi de confessar la participació en els fets i assenyalar altres responsables.

 

Font: À Punt