La Fundació Photographic Social Vision ha decidit posposar l’exposició del World Press Photo programada del 25 d’abril a l’1 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, a causa de la crisi del coronavirus. Les noves dates de la 16a edició de la mostra a la ciutat seran de l’11 de novembre al 13 de desembre.

Els guanyadors de la 63a edició dels prestigiosos guardons de fotoperiodisme es donaran a conèixer el 16 d’abril, tal com estava previst.

Entre els finalistes hi ha dos catalans: Ricard García Vilanova, en la categoria de Temes d’actualitat, amb una fotografia sobre les manifestacions populars a l’Iraq, conegudes com Tishreen Revolution; i Ramon Espinosa, en la categoria de Notícies d’actualitat, per una fotografia sobre la devastació que va causar l’huracà Dorian.

De la resta de l’Estat només hi ha un altre nominat, el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez, en la modalitat de Naturalesa.

Enguany en el concurs de fotografia han participat 73.996 imatges de 4.282 autors, i en el de narrativa digital s’han inscrit 287 produccions.