L’exsecretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears, Antoni Gomila, ha retornat els 22.307 euros que pertanyien a l’organització i que devia per haver realitzat despeses o bestretes de diners sindicals no justificats.

L’SPIB ha estat més d’un any fins a poder “reconstruir els comptes anteriors”, recorda en una carta als afiliats, ja que no ha pogut fer una auditoria perquè no disposava “amb detall” dels moviments fets al compte del sindicat. Així doncs, ha estat necessari fer “arqueologia de comptes” a partir dels documents aportats per Gomila en dos lliuraments.

Posteriorment, amb l’ajut d’una gestoria, es va calcular que l’exsecretari general havia de tornar 22.307 euros, quantitat que Gomila va acceptar i va abonar el passat 20 de desembre.

L’SPIB va donar a conèixer el desviament de fons el novembre de 2018, després de detectar despeses sense justificar de més de 8.000 euros. Antoni Gomila va reconèixer la “mala praxis” i es va comprometre a rescabalar els diners. A més, va dimitir com a assessor de l’Ajuntament de Palma.