La Federació de Gremis d’Editors d’Espanya ha atorgat el Premi Liber a la millor adaptació audiovisual d’una obra literària a la sèrie La Catedral del Mar, i el Premi Liber al foment de la lectura en els mitjans al diari La Vanguardia. Els guardons es lliuraran el 4 d’octubre en un acte al MACBA en el marc de les activitats de la Fira Internacional del Llibre Liber que se celebrarà del 3 al 5 a Barcelona.

La junta directiva de la FGEE ha distingit La Catedral del Mar en reconeixement al “brillant trasllat al llenguatge audiovisual d’una obra literària”, realitzat amb “gran fidelitat” pel seu director Jordi Frades a partir de la versió adaptada per Rodolf Sirera de la novel·la homònima d’Ildefonso Falcones. Es tracta d’una coproducció de Diagonal TV, Atresmedia, TV3 i La Catedral del Mar AIE.

Per altra banda, els gremis d’editors han guardonat el diari de Godó per “l’atenció permanent al món de llibre que La Vanguardia dedica en totes les seves seccions”, i han personalitzat el premi en la figura del seu director, Màrius Carol, encarregat de recollir-lo.

Liber també atorgarà premis a la millor llibreria (per a Paideia de Sant Cugat del Vallès, fet públic la setmana passada), al foment de la lectura en biblioteques, a l’autor hispanoamericà i a un editor per la seva trajectòria.