El periòdic Línia Mar celebra aquest mes de maig 5 anys consolidant el seu espai comunicatiu a Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat. La capçalera, fundada l’any 2013, revalida la seva presència territorial i es confirma com una de les publicacions de referència periodística i publicitària a la zona, liderant la difusió.

Coincidint amb aquesta efemèride, l’editor-gerent del Grup Comunicació 21, David Centol, ha volgut destacar que Línia Mar és una eina de cohesió territorial. “Democratitza l’espai mediàtic perquè arriba també als barris i no només als nuclis informats del centre dels municipis”, afirma.

Preguntat per la crisi que viuen els mitjans de comunicació, Centol assegura que aquesta “és permanent” i que “no afluixarà”. Davant d’això, l’editor detalla que “Línia Mar aposta clarament pel format paper”, si bé “sense descuidar les xarxes”. “La fórmula, i alhora el repte, és combinar el periodisme en majúscules amb la difusió i fer una publicació definida i dimensionada”, afegeix.

Centol argumenta que “calen editors i empreses editores darrere dels periòdics”. “Amb totes les mancances d’aquest model, aquesta continua sent l’única fórmula possible i sostenible en el temps”, sosté l’editor.

“La responsabilitat que ens autoexigim per estar a l’altura de les circumstàncies ens esperona per continuar sent fidels al nostre ideari ètic, fent-lo compatible amb les servituds que implica ser també una empresa”, conclou Centol, que reivindica el fet de tocar de peus a terra i ser realista.

Al peu del canó

Per Arnau Nadeu, director editorial de la xarxa de periòdics Línia

El filòsof Zygmunt Bauman, mort l’any passat, parlava d’una societat líquida en un món inestable i mancat de valors duradors. Modestament, crec que el present i el futur de Línia Mar passen per seguir aportant una mica de sòlid –mai millor dit– en aquest entorn vacil·lant. No cal pretendre salvar el món ni ser els garants de la democràcia. Amb fer bon periodisme de proximitat –que avui ja és dir molt– n’hi ha prou.

Que Línia Mar compleixi 5 anys ja és motiu de celebració. Però que ho faci així, sent una de les publicacions de referència periodística a la zona, l’única capçalera que cobreix específicament les ciutats del Delta del Llobregat, encara ho és més. Sobretot perquè és una celebració compartida entre els que l’hem fet, el fem i el seguirem fent possible: nosaltres i vosaltres, els lectors i els anunciants.

Línia Mar s’està convertint, amb esforç i perseverança, en una publicació única i singular. Així es desprèn de les vostres felicitacions. Passen els anys, canvien els polítics, els líders veïnals, les entitats, els professionals del món de l’esport… Canvien les ciutats, però també ho fa el país. I en un context ­més convuls que mai, tant en termes polítics com econòmics­, Línia Mar segueix al peu del canó, informant amb rigor de tot el que ens interessa al Delta del Llobregat. Del que ens toca de prop.

Els que tenim el privilegi d’escriure cada dia en aquestes pàgines comprovem de primera mà la credibilitat i la força que té una publicació com aquesta en una època de postveritats i fake news que es propaguen fàcilment en el món digital. Els lectors continueu confiant en el que llegiu a les pàgines impreses d’un diari. Us transmeten més confiança que un link que us arriba a través d’un tuit. I això és el gran tresor que tenim i que hem de saber conservar.