La periodista Lisa Lovatt-Smith ha estat distingida amb la 21a edició del Premi LiberPress, atorgat pe l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 20 de setembre a l’Auditori de Girona.

El jurat ha guardonat Lovatt-Smith “per ser una periodista que, des de la seva professió, que transforma, canvia i millora, va entendre que havia de posar la seva capacitat de comunicació al servei dels més desvalguts, treballant i explicant, amb coratge i compromís, la situació extrema que pateixen molts infants a l’Àfrica, tot i la perillositat de la seva feina. Un veritable periodisme de combat i d’humanitat”.

Nascuda a Barcelona, el 2002 Lovatt-Smith es va instal·lar a Ghana, dedicant-se al benestar dels infants del país, on va crear l’ONG OAfrica. Des de fa deu anys Lovatt-Smith també treballa en el format documental en temes de drets humans, especialment sobre el tràfic de nens i nenes.

Anteriorment, Lisa Lovatt-Smith havia treballat a Condé Nast (va ser editora de Vogue durant 15 anys) i col·laborat amb mitjans com The Times, The Independent, The Observer, The Guardian o El País.

En la resta de categories, enguany s’ha distingit el cineasta Radu Mihaileanu (LiberPress Cinema), el Poble Sahrauí (Premi LiberPress Catalunya), l’organització Women’s Link Worlwide (LiberPress Camins), el músic León Chávez Teixeiro (LiberPress Joëlle Stinkess de Cançó), la Fundació Crisálida i Jacinto Marqués Mancho (LiberPress Associació), l’escriptor Nuccio Ordine (LiberPress Literatura Ramón Chao), l’activista mediambiental Berta Cáceres (Memorial LiberPress), i l’associació d’ornitologia SEO BirdLife (Premi LiVerdPress).

Els premis, creats el 1999, tenen per objectiu obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat, i premiar els personatges d’àmbit mundial que hagin destacat per la seva tasca independent, democràtica i solidària. LiberPress també busca implicar en aquest projecte associacions humanitàries per tal que aconsegueixin ampliar el seu suport econòmic i mediàtic.