El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i l’organisme regulador lituà, la Lietuvos radijo ir televizijos komisija, treballaran en un acord de col·laboració per consensuar mesures de protecció dels menors en el marc dels nous serveis de comunicació audiovisual, i per promore iniciatives d’educació en comuniacació adreçades a joves i adolescents.

Així ho van acordar el passat dijous, quan una delegació de l’ens regulador de Lituània es va reunir amb el president i el vicepresident del CAC, Roger Loppacher i Josep Pont, a la seu de l’òrgan català. En la trobada, ambdues parts van coincidir en què cal adaptar la normativa audioviual per garantir els drets dels usuaris en el nou entorn connectat.

La mesura forma part de l’aposta del Consell per incrementar la col·laboració amb els seus homòlegs per tal de consensuar una actuació transnacional d’autoritats reguladores i de proveïdors de serveis que garanteixi els drets dels usuaris, i molt especialment els dels menors.

En aquest sentit, cal recordar que, el passat setembre, es va signar un acord de col·laboració en aquesta línia amb el seu homòleg bavarès Bayerische Landeszentrale für neue Medien (BLM).