La Casa de la Generalitat de Perpinyà va acollir aquest dimarts el lliurament dels premis de fotoperiodisme Clic 2019 en el marc del Festival Off de Perpinyà, que se celebra en paral·lel al Visa pour l’Image. Els guardons estan organitzats per l’Agència Catalana de la Joventut i l’Associació Diomira, i es dirigeixen a joves fotoperiodistes catalans d’entre 18 i 30 anys.

En la categoria de fotoreportatge enguany s’ha guardonat Àngela Ximena, pel treball Esther, que retrata el periple d’una exballarina argentina de 86 anys que recala a Catalunya per a reunir-se amb la seva filla i nets, després d’haver perdut el marit, un fill i d’haver superat un càncer als 42 anys.

En aquesta modalitat s’ha atorgat un accèssit a Júlia Tuxans i Anna Surroca per Dones amb història, sobre unes supervivents al VIH que van haver de reaprendre a viure gràcies a la resiliència, la sororitat i la lluita.

Per la seva part, en la modalitat de producció audiovisual s’ha guardonat la peça Fugir per estimar i ser, de Sònia Calvó, Victòria Oliveres i Víctor Yustres, un relat del periple que han de patir les persones homosexuals i transsexuals al Marroc.

Finalment, la quarta beca de fotoperiodisme s’ha atorgat al projecte Makhmur Island d’Alba Cambeiro, que retratarà aquest assentament de refugiats kurds a l’Iraq.

La categoria de fotoreportatge està dotada amb 700 euros; la de producció audiovisual, amb 1.000, i la beca fotoperiodística amb 3.000 euros.

A més dels guardonats al Clic 2019, a l’exposició de la Casa de la Generalitat de Perpinyà s’hi poden veure les obres Sara Garcia (Cicatrius), Montse Giralt (Entre la Sierra i Cali), Víctor González i Paula González (Viatge d’en Lucien), Cecília Montobbio (Espais i persones), Meritxell Villalba (El futur del meu present) i Lua Ungaro (Babilònia).

Enguany, als premis de fotoperiodisme Clic s’han presentat una vintena de treballs i des de la seva la seva creació, l’any 2000, ja hi han participat 770 joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram