El periodista Antonio Lorenzo, redactor d’El Economista i director de la revista Tecnología d’elEconomista.es, ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Masvoz de Periodisme i Telecomunicacions, pel seu reportatge ¿Eres nomofóbico? El guardó, dotat amb 1.000 euros, es va lliurar aquest dijous en un acte a la Fàbrica Moritz de Barcelona.

Durant l’acte també es va distingir amb un diploma la resta de finalistes: Elena Arrieta, d’Expansión; Miguel Ángel Uriondo, d’Actualidad Económica; José Luis de Vicente, Elías Notario i Marta Peirano, d’eldiario.es; Mario Jiménez, de Personal Computer & Internet; Xavier Jiménez, d’El Periódico; Raquel Pico, de Zmart.Co; i Franc Carreras i Xavier Vidal, del programa La Twitertulia d’Onda Cero.

En la primera edició del premi, convocat per l’operadora de telecomunicacions Masvoz, s’havien presentat un total de 136 treballs. El guardó distingeix treballs sobre aspectes relacionats amb les telecomunicacions des d’un punt de vista global; la innovació aplicada en aquest àmbit, i el cloud computing en les seves diverses aplicacions.

El jurat estava format per Joan Solé, degà del Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya; Cristóbal Escoda, director i fundador de NAE Consulting; José Luis Díaz Prieto, director de màrqueting i vendes audiovisuals del Club Internacional del Libro; Carme Jané, periodista especialitzada en tecnologia d’El Periódico; i Xavier Blasco, director financer de Masvoz.