La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha proposat el cessament de Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio, però no ha rebut el suport necessari del consell de govern per tirar endavant la mesura. Llorach ha argumentat la demanda per la “pèrdua greu de confiança” en Gordillo arran de la sortida de Mònica Terribas.

El consell de govern s’ha reunit de manera extraordinària aquest dilluns per abordar la “renúncia irrevocable” de Terribas i perquè Gordillo exposés com s’havia produït. Les explicacions no han convençut la presidenta en funcions, que ha plantejat “l’evidència d’una manca d’implicació i de falta de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l’actual format El matí de Catalunya Ràdio”, assenyala la CCMA en un comunicat.

L’ens destaca que, sota la direcció de Terribas, El matí de Catalunya Ràdio “ha assolit els nivells més alts d’audiència i de reconeixement de la història del programa”, i recorda que és el contingut “més estratègic” amb més del 70% de l’audiència total de l’emissora.

Llorach responsabilitza Gordillo de la sortida de la periodista i considera que la seva  gestió “ha afectat de manera greu la relació de confiança imprescindible i necessària en el màxim directiu del grup d’emissores de Catalunya Ràdio”.

La proposta de cessament necessitava el suport de dos terços dels quatre membres del consell de govern, però no l’ha obtingut. A més de Núria Llorach, també hi ha votat a favor Antoni Pemán, mentre que Rita Marzoa i Armand Querol s’hi han oposat.

Per altra banda, Llorach també ha proposat iniciar la tramitació per establir les normes que han de regular el procediment públic de selecció de candidatures a la direcció dels mitjans de la CCMA, com a pas previ imprescindible per a la convocatòria del procediment. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.