Netflix és la plataforma OTT amb més persones abonades a Catalunya, 3.881.388 (el 58,8%), però la seva oferta de continguts audiovisuals en llengua catalana (en àudio o subtítols) continua sent residual, del 0,5%, dues dècimes més que el 2020. En concret, actualment Netflix ofereix 30 títols en català, mentre que fa dos anys eren 9. Així ho constata el darrer BIAC elaborat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, amb dades de gener.

“És absolutament indispensable per al futur de la llengua catalana que el projecte de Llei general de comunicació audiovisual i la Llei catalana de l’audiovisual prevegin quotes significatives tant d’oferta com de producció d’obres en català a les plataformes”, recalca el president del CAC, Roger Loppacher.

Per altra banda, el BIAC indica que Netflix ha superat per primer cop el mínim del 30% d’obra europea en el seu catàleg a l’Estat, tal com estableix la Directiva de serveis de comunicació audiovisual. Concretament, l’oferta arriba al 33% (1.991 obres), mentre que fa dos anys disposava d’un 22,2% (779). En total, la plataforma ofereix 6.034 títols, quan el 2020 eren 3.512.

El CAC fa els càlculs per sumar pel·lícules i sèries seguint les directrius de la Comissió Europea de juliol de 2020, segons les quals una temporada d’una sèrie (amb independència del número d’episodis) es considera una única obra audiovisual, amb el mateix pes que un llargmetratge.