Després de les eleccions del 28-N, sembla que ja han començat els moviments dins la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons informa El Triangle, Roger Loppacher, vicepresident i conseller de l’ens, hauria intentat forçar la dimissió de l’actual president del consell de govern, Enric Marín.

Sempre segons el digital, Loppacher hauria instat Marín a què acceptés dimitir, amb la condició de continuar sent conseller de la CCMA, i s’hauria proposat a ell mateix per assumir la presidència de l’ens. Segons El Triangle, Loppacher va esgrimir el recolzament de David Madí, mà dreta de Mas que recentment ha abandonat la política.

Cal recordar que Loppacher va ocupar la presidència del consell de govern de la CCMA de forma transitòria després de la dimissió per sorpresa d’Albert Sáez el passat mes de març. Posteriorment, el 15 d’abril, el Parlament va escollir Enric Marín per al càrrec, no sense polèmica després de modificar-se per decret la llei de la CCMA.

En tot cas, és el Parlament, tot just acabat de constituir, el que haurà de procedir per votació qualificada al nomenament del substitut de Marín.