El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per desenvolupar diversos projectes que tenen com a objectiu principal la millora de les condicions laborals dels professionals i la defensa de la llibertat d’expressió i el dret a la informació de la ciutadania.

La iniciativa, atípica en un sindicat, es dirigeix al conjunt de la professió independentment del seu vincle amb l’SPC, però també a la ciutadania que comparteix la lluita en defensa del dret a la informació.  L’objectiu és recaptar 20.000 euros, amb un mínim de 4.200.

Entre els projectes que vol desenvolupar l’organització hi ha una campanya de conscienciació per a un periodigne; ampliar l’acció sindical; renovar el seu web i millorar la presència digital; reforçar els serveis als professionals freelance; i diversificar recursos i aprofundir en altres àmbits que considera prioritaris (com ara gènere o ampliació territorial).

“La informació és vital per a la democràcia i la formació de l’opinió pública. Per tant, no pot ser tractada com una mercaderia, sinó com un bé social bàsic. En aquest sentit, el sindicat entén que la lluita sindical per unes condicions laborals dignes és indispensable, perquè un periodisme fet amb llocs de treball precaris difícilment serà lliure i independent. La precarietat laboral dels i les periodistes provoca desinformació”, assenyala l’SPC en un comunicat.