A finals de desembre, el periodista Luis del Olmo deixarà “definitivament” de la ràdio i l’espai Protagonistas quan faci l’última de les entrevistes que setmanalment realitza sota aquest nom a RNE dins el programa El día menos pensado.

Del Olmo, de 76 anys, dissabte va assegurar que la retirada radiofònica li donarà més temps per fer coses que fins ara no podia per manca de temps. Al març, el tancament d’ABC Punto Radio semblava que suposaria la jubilació de Luis del Olmo, però dos mesos després el periodista va tornar a RNE 40 anys després d’haver-hi estrenat el seu emblemàtic Protagonistas.

En roda de premsa a Ponferrada, el periodista també va confirmar que enguany no se celebrarà el lliurament dels premis Micròfon d’Or, els quals es recuperaran al 2014 a través d’un acord amb l’Acadèmia de la Ràdio que ja estaria pràcticament tancat.

Els guardons canviaran de nom (Protagonistes de l’any o Micròfons de Ponferrada) i, en principi, la cerimònia tindria lloc el 14 de juny, coincidint amb l’aniversari de la primera concessió d’una llicència de ràdio el 1924.

Font: Efe