La junta directiva de la Unió de Televisions Comercials en Obert (UTECA) ha acordat per unanimitat el nomenament com a nou president de Luis Enríquez, conseller delegat de Vocento. Des del març, la UTECA estava governada per una comissió gestora amb una presidència bicèfala compartida per José Manuel Lara i Alejandro Echevarría, presidents d’Atresmedia i Telecinco. Aquesta va ser una mesura provisional arran de la dimissió en bloc de l’anterior junta directiva com a protesta per la “inacceptable inacció” del Govern espanyol en el tancament de nou canals de la TDT.

La patronal de les TV privades destaca que Enríquez assumeix el càrrec en un moment “d’especial importància”, amb el procés del dividend digital, la proposta del PP per modificar el sistema de finançament de RTVE, i per la possibilitat que el Tribunal Suprem decideixi tancar vuit canals més de la TDT.

“Estem en un moment crucial per al món de la televisió i les decisions que es prenguin en els pròxims mesos condicionaran de forma decisiva el desenvolupament del sector”, assegurava aquest dimarts el nou president de la UTECA.

Segons Luis Enríquez, arriba a la presidència amb “la intenció i l’energia necessàries per enfrontar-se als grans desafiaments que el sector audiovisual encara en aquests moments”.