Els darrers mesos, la redacció d’El Periódico de Catalunya ha modificat els fluxos de treball per donar prioritat a la publicació de les informacions en els canals digitals. Ara, aquest procés culmina amb una reestructuració de l’equip directiu.

Així, el director del diari, Enric Hernàndez, ha nomenat com a directora adjunta Neus Tomàs, fins ara redactora en cap de política. La periodista liderarà l’equip de deu professionals (dos caps d’edició i vuit coordinadors) responsables de la planificació, l’orientació i el control de qualitat de tots els continguts que el mitjà publica, tant en les versions digital i mòbil com a les xarxes socials i l’edició impresa.

Per la seva part, Albert Sáez, número dos del diari des de 2010, s’encarregarà com a adjunt al director d’acabar d’impulsar la transformació digital i el creixement de l’audiència. En la nova etapa, la redacció serà col·laborativa, sense compartiments estancs, i adaptarà les rutines horàries per poder oferir contextualitzada en qualsevol moment informació de darrera hora contrastada i contextualitzada.

El Periódico, explica, aposta per tractar amb el “mateix respecte intel·lectual” els lectors d’ambdues edicions, evitant “la temptació sensacionalista de potenciar els continguts més banals per guanyar sense esforç periodístic la guerra del clic”.

Per aconseguir-ho, al capdavant de l’edició digital es manté Xurxo Martínez (fitxat a l’abril), mentre que l’impresa l’assumeix Juancho Dumall, fins ara director adjunt.

La nova estructura directiva es completa amb la creació d’una taula de vuit coordinadors que decidiran de manera col·legiada les apostes informatives del mitjà i gestionaran els fluxos de treball de la redacció en funció d’aquestes prioritats. Són Joan Cañete Bayle (Opinió i Entre tots), Bernat Gasulla (Coses de la vida i Gran Barcelona), Olga Grau (Economia), Albert Guasch (Esports), Marta López (Internacional), Luis Mauri (edició impresa), Rafael Tapounet (iCult, Gent i Televisió) i Iosu de la Torre (Extra i noves narratives audiovisuals).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram