El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició Revolució VilaWeb. Tecnologia, periodisme, societat i país, que repassa la trajectòria del diari degà de la premsa digital a Europa, així com el seu univers. Comissariada pels periodistes i fundadors de VilaWeb, Assumpció Maresma i Vicent Partal, la mostra es pot visitar fins al 25 de setembre.  

L’exposició, promoguda per la Direcció General de Difusió de la Generalitat, forma part de les activitats per commemorar els 25 anys de la capçalera, complerts el 2020, però a causa de la pandèmia es va haver posposar.

Revolució VilaWeb proposa un viatge pel primer quart de segle del nadiu digital; els seus plantejaments, referents i creences; els seus principis ètics i rectors, i la seva evolució en paral·lel a la revolució tecnològica i totes les eines que l’entorn digital han significat per al periodisme i el conjunt de la societat. 

“VilaWeb va ser, l’any 1995, el primer diari electrònic dels Països Catalans i un dels primers d’Europa. D’aleshores ençà, la revolució tecnològica d’internet ha canviat el periodisme i la societat i el diari ha estat a la primera línia d’aquesta transformació: l’extensió pel país, els telèfons mòbils i la immediatesa, les xarxes socials, el vídeo a la web, la creació d’una nova relació amb els lectors…i tothora fent del periodisme un motor de transformació i consolidant el català en el món global”, assenyalen els responsables del mitjà.  

A l’acte d’inauguració, celebrat dijous, van assistir la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el secretari de Difusió, Jofre Llombart, i el secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran, entre d’altres.