L’empresa que subministra el senyal de televisió del Congrés dels Diputats, Telefónica Servicios Audiovisuales, serà la que produeixi la cerimònia de proclamació del proper rei d’Espanya, Felip VI, el proper 19 de juny. Així ho ha decidit per unanimitat la Mesa del Congrés, que dimarts va rebutjar la proposta de RTVE de subministrar el senyal per a la resta de televisions.

La decisió no ha caigut gens bé dins la Corporació, que no entén que no sigui la cadena pública qui s’ocupi de subministrar el senyal a totes les televisions del món d’un acte institucional d’aquesta rellevància.

TVE havia proposat cobrir l’acte amb càmeres HD, 4k i tots els recursos humans i tècnics disponibles sense costos afegits. En canvi, segons denuncia la secció sindical d’UGT, el Congrés no té càmeres en alta definició i els seus recursos tècnics són “infinitament inferiors” respecte els de TVE.

Acusacions de menysteniment

El sindicat demana que es modifiqui de forma “urgent i immediata” una decisió que titlla de “lamentable”, i acusa els grups de la Mesa (formada per quatre diputats del PP, tres del PSOE i un de CiU) de menystenir TVE.

L’Associació d’Usuaris de la Comunicació també ha demanat a la Mesa del Congrés que “reconsideri” la seva decisió, la qual considera un “mal precedent”, perquè “suposa donar un missatge de menyspreu a l’audiovisual públic”, a més de generar “problemes innecessaris de coordinació i utilització de recursos”.