Les novetats a Prisa no s’aturen. Aquest dimarts, el grup va anunciar una ampliació de capital de 100 milions d’euros i el relleu del conseller delegat. En concret, Fernando Abril-Martorell ha renunciat al càrrec i el proper 1 d’octubre serà substituït per José Luis Sainz, actualment president de Prisa Noticias i conseller delegat d’El País i Prisa Radio.

Fins aleshores, ambdós treballaran coordinadament, sota la supervisió del president executiu, Juan Luis Cebrián, en la definició d’un nou organigrama perquè els negocis del grup “segueixin desenvolupant correctament els seus plans”.

Després del “sanejament” del balanç de la companyia, “l’adequació” de l’estructura de costos i la “canalització” del procés de reestructuració de deute, Abril-Martorell considera “complert” el compromís adquirit quan es va incorporar al grup l’abril de 2011, primer en qualitat d’adjunt al conseller delegat i de director general financer, i des de juliol de 2012 com a conseller delegat en substitució del propi Cebrián.

Amb tot, Abril-Martorell deixarà les funcions executives però continuarà en el consell d’administració de Prisa i en el comitè editorial d’El País.

Per la seva part, Sainz ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria professional a Prisa, on es va incorporar el 1989. Després d’un parèntesi de dos anys a Vocento, va tornar a l’abril de 2011 com a conseller delegat d’El País i, el setembre de 2012, també va assumir el mateix càrrec a Prisa Radio i la presidència Prisa Noticias.

Amb el canvi, Cebrián recuperarà poder executiu. En concret, les àrees financera, d’estratègia, comunicació i la secretaria general passen a dependre directament del president de Prisa, mentre que Saiz es limitarà a la gestió i supervisió dels diferents negocis del grup.

Ampliació de capital

A banda, el consell d’administració ha aprovat un increment de capital de 100 milions d’euros a un preu de 0,53 euros per acció. Aquest augment serà subscrit (un cop complerts els requisits legals) per l’empresari mexicà Roberto Alcántara Rojas, membre del consell d’administració de Prisa i de la seva comissió executiva des del passat febrer.

La seva entrada en el capital del grup es produirà a través de l’emissió i la posada en circulació de 188.679.245 accions ordinàries classe A amb exclusió del dret de subscripció preferent. Segons Prisa, l’operació “reforça” la seva aposta amb Amèrica Llatina com a “principal focus” de les seves activitats, i “confirma el compromís” d’Alcántara com el seu principal accionista individual.

El grup explica que els diners obtinguts de l’ampliació de capital es destinaran a la recompra de deute de diverses entitats financeres creditores amb un descompte mínim del 25%. Aquestes s’haurien compromès a vendre almenys 600 milions de deute amb el mateix descompte mínim abans del proper 31 de desembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram