El director de La Razón, Francisco Marhuenda, va declarar aquest dimecres davant el Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona com a imputat per la publicació de la fotografia de DNI dels jutges que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista. El periodista va assegurar que les fotos van arribar en un sobre a la seu del diari juntament amb un informe i una sentència “sense molta importància”, segons va dir l’advocada dels magistrats i recull El País.

A més, Marhuenda va assumir tota la responsabilitat de la seva publicació, i va assegurar que el contingut del sobre no es va guardar perquè La Razón no disposa de cap arxiu material per qüestions d’espai. El director del diari s’enfronta a un suposat delicte contra el dret a la intimitat i a la pròpia imatge.

Amb tot, el jutge instructor s’ha inhibit de la causa i l’ha enviat a Madrid amb l’argument que no és competent per continuar amb el cas, perquè La Razón s’edita a Madrid i perquè tampoc és segur que la filtració de les fotografies s’hagi realitzat a Barcelona.