L’emissora municipal mataronina i la televisió del Maresme han formalitzat un conveni de cooperació que busca “enfortir” el servei públic d’ambdós mitjans a través d’aquelles “branques d’activitat” en les que tenen punts de coincidència. L’acord, signat aquest dimarts, oficialitza una col·laboració que ja s’estava desenvolupant des de fa mesos.

El conveni estableix les pautes per a l’intercanvi de continguts, serveis i equipaments entre de Mataró Ràdio i m1tv per millorar la cobertura informativa. Així, les redaccions de la ràdio i la televisió han de crear i compartir continguts, participar en programes d’ambdós mitjans, i produir anuncis per als dos mitjans. De moment, però, mantenen les respectives redaccions.

La col·laboració es duu a terme per la “urgència de reduir i ajustar al màxim” els costos de funcionament de Mataró Ràdio i m1tv en l’actual context econòmic. En aquesta tessitura, tant el president del Consorci Digital Mataró-Maresme (gestor de la cadena de TV), l’alcalde Joan Mora, com el de Mataró Audiovisual (de l’emissora), el regidor Joaquim Fernández, assenyalen que el conveni neix de “l’esperit de cooperació”, però també de la “necessitat” de fer sostenible la situació, superar la recessió que pateixen i assegurar la seva supervivència.

Acord entre m1tv i TecnoCampus

També aquest dimarts, en el mateix acte, Joan Mora, com a president del Consorci, i Miquel Rey, vicepresident de l’Entitat Pública Empresarial TecnoCampus Mataró-Maresme, van signar un conveni de col·laboració.

Aquest estableix que el parc científic cedeix un dels seus locals a m1tv perquè hi ubiqui les seves instal·lacions i el seu plató. Així, els alumnes del Grau de Mitjans Audiovisuals de l’Escola Politècnica de Mataró podran utilitzar aquest plató, a més de poder realitzar pràctiques a la cadena de televisió.

A canvi, m1tv produirà i emetrà continguts per encàrrec del TecnoCampus per contribuir a la difusió de les seves activitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram