L’observatori Mèdia.cat del Grup de Periodistes Ramon Barnils ha endegat la ja habitual campanya de micromecenatge per finançar l’Anuari dels silencis mediàtics, que arriba a la vuitena edició. L’objectiu és recaptar 8.000 euros en 40 dies.

En aquesta ocasió l’Anuari inclourà deu reportatges d’investigació en profunditat sobre temes que segons Mèdia.cat han estat silenciats, censurats o maltractats pels principals mitjans durant el 2018. El nou volum també inclourà articles d’anàlisi on persones expertes reflexionaran sobre el paper que ha tingut el periodisme davant els principals esdeveniments socials i polítics de l’últim any. A més, s’analitzaran altres temes silenciats a través d’infografies.

Actualment els reportatges del vuitè Anuari dels silencis mediàtics ja estan en fase de redacció i edició, i es preveu que es publiqui entre gener i febrer.

#EncomanemPeriodisme

En aquesta edició el lema de la campanya de micromecenatge és #EncomanemPeriodisme, amb l’objectiu de visibilitzar com l’Anuari proporciona oportunitats i eines als estudiants per fer un periodisme crític. I és que els reportatges estan realitzats tant per periodistes especialitzats com per estudiants de Periodisme que s’inicien en el món professional.

En concret, enguany en l’Anuari compta amb alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Lleida i la Universitat Oberta de Catalunya, que s’hi incorpora aquest any. Un estudiant de cada centre participa en la investigació i redacció d’alguns dels temes acompanyat pels periodistes coordinadors, Elisenda Rovira i Víctor Yustres.