El grup Mediapro ha carregat contra l’informe de la Guàrdia Civil que presenta la producció i realització del documental 1-O com a prova de la implicació de Jaume Roures i la productora en el referèndum i el procés sobiranista. “Mediapro considera extraordinàriament greu i un insòlit atac a les llibertats de creació, informació i pensament que la producció d’un documental sigui considerat per la Guàrdia Civil una prova delictiva”, assenyala en un comunicat.

La productora de Roures exigeix que aquestes llibertats siguin respectades per a l’equip que va realitzar 1-O, i reivindica la seva professionalitat, així com el contingut d’un treball que reflectia uns fets i donava veu a un grup de persones que hi van participar. A més remarca “l’evident interès informatiu” del referèndum, cobert per mitjans de tot el món. “Criminalitzar el documental i el seu contingut és un intent clar de fer callar aquestes veus”, etziba.

Per altra banda, Mediapro diu que tampoc entén que es pugui considerar un delicte l’organització d’un centre de premsa per acollir els mitjans de comunicació de tot el món que volien cobrir el referèndum. El grup recalca que no es tractava d’un centre de premsa de la Generalitat, i que només la meitat de les compareixences van ser de membres del Govern.

L’International Press and Broadcasting Center, situat a la seu de Mediapro a la Diagonal de Barcelona, va acreditar més de 400 periodistes de 150 mitjans de 33 països en els quatre dies que va estar obert.

En la mateixa línia de Mediapro s’ha expressat la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació: “És molt preocupant que la realització d’un documental i altres serveis professionals es presentin com a indicis d’un possible delicte”, ha piulat.