Mediapro ha incorporat a les retransmissions dels partits de primera divisió de la lliga de futbol espanyola una càmera mirrorless de sensor gran. Es tracta d’un aparell habitualment utilitzat per enregistrar contingut extra, com l’arribada de jugadors i aficions a l’estadi, però fins ara mai s’havia emprat en directe com una càmera més de la transmissió oficial de la competició.

Aquest equipament captura una imatge amb molt baixa profunditat de camp gràcies al sensor de 35 mm, obtenint així un resultat diferent al de la resta de càmeres de la retransmissió, amb un efecte de desenfocament de fons. A més, incorpora un suport estabilitzador similar al de l’steady-cam, el que en conjunt proporciona una sensació visual molt cinematogràfica, comparable també amb la imatge d’un videojoc.

LaLiga és la primera gran lliga de futbol que integra una càmera d’aquestes característiques a les seves retransmissions. La iniciativa es va estrenar en proves en el partit València – Osasuna del 21 de gener, i també es va utilitzar en el Barça – Athletic del passat diumenge.