El proper 1 de juliol, Atresmedia llançarà Mega, un nou canal de TDT en obert que s’ubicarà on Gol T emet en pagament des de 2009. D’aquesta manera, recupera mig any abans la freqüència que tenia llogada a Mediapro després que ambdós grups així ho hagin acordat (per contracte, l’arrendament expirava el 31 de desembre).

Amb la recuperació, Atresmedia busca reduir l’avantatge competitiu actual de Mediaset, amb dos canals més des de que fa poc més d’un any se’n suprimissin nou en el mapa de la TDT (entre els quals tres d’atresmedia i dos de Mediaset) a instàncies del Tribunal Suprem i davant la passivitat del Govern espanyol.

Així doncs, Atresmedia tindrà cinc canals i Mediaset sis, sempre i quan el Tribunal Suprem no determini que se n’han de suprimir vuit més en el conjunt de la TDT, i en espera del resultat concurs per adjudicar sis noves llicències (tres estàndard i tres en alta definició).

De fet, quan Atresmedia va haver de prescindir de Nitro, Xplora i La Sexta 3, ja va voler recuperar la freqüència de Gol T, però Mediapro s’hi va negar.

Pel que fa al canal de la productora de Jaume Roures, el seu futur és incert. De moment continuarà emetent per internet i a les plataformes per satèl·lit de pagament, però caldrà veure què passa quan Mediapro i Al-Jazeera llancin Bein Sports l’1 d’agost.

Quant a Mega, el canal es dirigirà a un públic masculí a partir de 25 anys, amb una programació que recollirà part de les línies de Nitro i Xplora, amb sèries internacionals, formats d’actualitat i investigació, espais documentals, programes factuals, esdeveniments esportius i pel·lícules.

En la seva graella destaquen novetats com les sèries de ficció Justified i Bonnie and Clyde i les sèries documentals Cosmos i Un mundo en guerra, així com la recuperació d’espais com Empeños a lo bestia i Locos por los coches.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram