La consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern balear, Esperança Camps, ha traslladat als treballadors dels serveis informatius d’IB3 el compromís d’internalitzar la plantilla aquesta legislatura. Així ho va explicar aquest dijous en una reunió amb el comitè d’empresa de CBM, la productora adjudicatària del servei.

En la trobada, Camps, extreballadora de RTVV, va admetre que s’havia estudiat la possibilitat de convocar un nou concurs públic mentre es troba l’escenari adequat per a la seva internalització, tot i que el més probable és que finalment s’allargui un any més la concessió mentre s’acaba de bastir com es duu a terme aquesta vella reivindicació de la plantilla d’informatius.

Amb tot, mentre hi hagi personal externalitzat, la consellera promet exercir un control estricte sobre l’empresa adjudicatària per garantir unes condicions laborals adients.

Dies enrere, arran de les informacions sobre una possible demora per una qüestió econòmica, van fer enfadar el comitè d’empresa, que va tornar a demanar que la internalització es fes “ja”, i va instar els partits del pacte de Govern a anar “per feina”.

Per als representants dels treballadors, la internalització és “imprescindible”, i rebutgen l’argument econòmic assegurant que sempre serà més barat produir els informatius sense passar per un intermediari que en treu un benefici. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram