El Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona ha comunicat aquest divendres el seu rebuig a totes les objeccions que Prisa havia plantejat contra el conveni de creditors de Mediaproducción. Això suposa la sortida de la intervenció per part de l’administració concursal en què es trobava des del juny del 2010 la filial de Mediapro (concessionària dels drets del futbol), i la seva tornada a la “normalitat absoluta” en la gestió diària.

El conveni, que preveu el pagament del total del passiu ordinari en un termini de 35 mesos, va rebre el desembre del 2010 el suport de les entitats financeres i de la gran majoria dels creditors. L’única oposició va ser per part de les empreses del grup Prisa (Audiovisual Sport, Distribuïdora de Televisió Digital i Prisa TV).

Mediapro ara estudia presentar una demanda contra Prisa pels danys i perjudicis ocasionats tant per l’entrada en concurs de creditors (argumenta que la va sol·licitar voluntàriament per l’incompliment de Prisa quant al contracte dels drets del futbol) com per “totes les maniobres dilatòries que ha dut a terme durant tot el procés”.

Segons explica la productora catalana, el “punt culminant” va ser la recusació per part de les empreses del grup Prisa del magistrat del Jutjat Mercantil número 7 de Barcelona, encarregat del concurs, la qual va ser rebutjada per l’Audiència Provincial de Barcelona. En el seu acte de rebuig, aquesta va acusar Prisa de”pretendre la dilació del procediment” i de dur a terme un “clar abús de dret processal” .