Aquest divendres finalitzava el termini perquè Mediaset exercís el “dret d’adquisició preferent” del 56% de l’accionariat a DTS (Canal+) en mans Prisa, arran de l’acord al que va arribar aquesta amb Telefónica, un fet contemplat en els estatuts socials i en l’acord entre els tres accionistes. Ara, però, les tres parts han decidit ampliar dues setmanes més (fins al 4 de juliol) aquest termini de dret preferencial de compra.

L’ampliació es produeix després que, el passat dimecres, Telefónica oferís a Mediaset adquirir-li el seu 22% de Canal+ per 295 milions d’euros. A més, si el grup italià acceptés renunciar al dret d’adquisició preferent del 56% de Prisa que ara s’ha ampliat, li oferia com a contraprestació 30 milions més.

Amb aquesta ampliació del termini, doncs, s’intenta donar més marge per seguir negociant la compravenda d’accions de Canal+, que Telefónica està  disposada a adquirir en la seva totalitat.

L’operadora de telecomunicacions també oferia a Mediaset 10 milions d’euros més si finalment adquiria el 56% de Prisa (a un preu acordat en 750 milions), quantitat que pujaria fins als 20 milions en funció de l’evolució dels clients de televisió de pagament a l’Estat de Telefónica durant els quatre anys següents al tancament de l’operació.