Mediaset Espanya i la seva matriu italiana han acordat la seva fusió en el nou holding MediaForEurope (MFE), amb seu a Holanda, amb l’objectiu de crear un grup paneuropeu en el sector de l’entreteniment i els mitjans de comunicació.

Ambdues societats mantindran la seva activitat industrial i editorial als respectius països, on pagaran els impostos com fins ara, i seguiran cotitzant a les borses de Madrid i Milan, recalquen.

El 4 de setembre se celebraran reunions a Itàlia i Espanya per a l’aprovació de l’operació, la qual s’espera sigui efectiva durant el darrer trimestre de l’any.

La fusió “obre possibilitats de desenvolupament de negoci difícils d’aconseguir per separat i permetrà segurament augmentar les inversions a Itàlia i Espanya”, assenyalen en un comunicat.

“A més, totes les sinergies ja previstes podrien créixer de manera exponencial amb l’adhesió d’un tercer o un quart país al projecte”, afegeixen.

Al nou holding també li serà conferida la participació del 9,6% de l’alemanya ProSiebenSat1, adquirida recentment per Mediaset.

Estalvis i sinergies

“MFE desenvoluparà un nou model operatiu amb l’objectiu de crear valor per a futurs desafiaments d’expansió internacional, com el necessari desenvolupament d’una plataforma al nivell dels operadors globals i de tota la nova tecnologia per a la publicitat del futur”, assenyalen ambdues societats.

També expliquen que el nou holding aprovarà un programa de recompra d’accions pròpies per 270 milions d’euros, distribuirà un dividend de prop de 100 milions d’euros en el transcurs de 2019, i produirà estalvis per sinergies de costos de 107 milions anuals que s’aconseguiran en cinc anys.

A més, assegura que no hi haurà cap canvi en la línia editorial dels continguts televisius i multimèdia, ni es modificarà la localització del personal productiu i administratiu. Sí es preveu buscar sinergies en la gestió tecnològica, en la negociació de grans continguts i en els costos.