La 13a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha superat els 1.000 participants procedents de  130 centres educatius. El termini per participar en el certamen es va obrir a l’octubre i restarà obert fins al 8 de febrer.

Del miler d’alumnes que de moment participen en aquesta edició, 896 són de Catalunya, 80 del País Valencià, 63 de les Illes Balears i 12 d’altres territoris com el Matarranya o Andorra. En l’anterior edició van participar 3.660 alumnes de 277 centres educatius.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati; Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra; La faula de Guillem de Torroella; L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez, i Sobre la terra impura de Melcior Comes.

La pujada del primer capítol començarà l’11 de gener i el concurs s’acabarà el 29 de març de 2021, data límit per entregar el tercer capítol. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig.