La 13a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha superat els 2.000 participants procedents de 166 centres educatius. El termini per participar en el certamen es va obrir a l’octubre i restarà obert fins al 8 de febrer.

Dels dos milers d’alumnes que de moment participen en aquesta edició, 1.532 són de Catalunya, 345 del País Valencià, 108 de les Illes Balears i 19 d’altres territoris com el Matarranya, la Catalunya Nord o Andorra. En l’anterior edició van participar 3.660 alumnes de 277 centres educatius.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati; Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra; La faula de Guillem de Torroella; L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez, i Sobre la terra impura de Melcior Comes.

La pujada del primer capítol es va iniciar l’11 de gener i el concurs s’acabarà el 29 de març, data límit per entregar el tercer capítol. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig.