La segona edició del concurs AMIC-Directes, creadors de continguts en català suma més de 250 inscripcions procedents de 25 centres educatius de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. El certamen impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació va arrencar el 18 de setembre, i el 16 d’octubre els participants van començar a publicar els seus directes al web amb el mentoratge de diversos streamers.

El període d’inscripcions per participar continuarà obert fins al 4 de desembre, darrer dia per publicar continguts al web d’AMIC-Directes.

El concurs es dirigeix a estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de 14 a 18 anys dels diferents territoris de parla catalana. L’objectiu de fomentar l’ús de la llengua entre el jovent en les plataformes digitals.

La col·laboració d’streamers

Un grup de creadors de continguts catalans i valencians guien els estudiants a través de píndoles informatives. En aquesta edició s’han dividit en dues categories: aspectes tècnics i continguts, amb la participació dels streamers Susana Pérez (@SimmerValenciana), Aitor Muñoz (@lletivi), Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), El Racó del Manga (@elracodelmanga), Albert Roig (@alroig) i Gal·la Martí (@galetamt).

A més, el concurs compta amb dues mentores, Susana Pérez (@SimmerValenciana), i Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), les quals tenen contacte directe amb els estudiants i docents participants, donant suport i tutoritzant aquells grups que ho sol·licitin durant el període creatiu.

Funcionament

El concurs es desenvolupa al web amicdirectes.cat, on per poder participar cal registrar-se en grups de tres a cinc persones, que poden ser de diferents classes i centres. El portal incorpora recursos que ensenyen a crear continguts per a streaming i enllaços d’interès.

Els grups d’alumnes han de crear un contingut en format audiovisual i 100% en català sobre una de les dues categories: e-sports i actualitat. Posteriorment, enregistren un directe a Twitch sense cap mena de postproducció, amb una durada d’entre 15 i 25 minuts, i es publica al web del concurs.

Calendari

Un cop finalitzat el termini per presentar directes, el 4 de desembre, un jurat d’experts valorarà l’execució, la qualitat i l’originalitat dels continguts, i durant la segona quinzena de desembre es comunicarà qui són els finalistes. Aquests competiran al febrer en una final on es decidiran els tres millors directes de cada categoria.

En la seva primera edició, AMIC-Directes va comptar amb la participació de 600 joves que van publicar un total de 56 streamings. Per territoris, 275 estudiants eren de Barcelona, 227 de Girona, 56 de Lleida, 30 de Tarragona, sis de Menorca, tres de Castelló i tres de València.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram