Diverses comunicadores llegint el manifest conjunt del 8-M (foto: Carola López / ACN).

Més de 300 professionals de la informació i la comunicació es van concentrar diumenge al migdia als Jardinets de Gràcia per exigir “relats més plurals i feministes” als mitjans de comunicació i paritat als espais que generen opinió. Sota el lema “comuniquem feminismes”, les comunicadores van reclamar “formació en perspectiva de gènere i de la diversitat a totes les plantilles de les empreses per aconseguir una millora substancial en el tractament informatiu” i van exigir que se superi “la bretxa salarial que persisteix al sector i que es penalitzin les empreses que no compleixin”. En l’acte per reivindicar el 8-M diverses comunicadores van llegir un manifest conjunt i els titulars que voldrien veure als mitjans de comunicació.

El manifest de la concentració el van llegir dones de la comunicació en diferents situacions laborals que van coincidir en reivindicar que “sense feminisme no hi ha periodisme”. “Exigim, un any més, un tractament de les violències masclistes que no revictimitzi i que no suposi un assetjament sexual de segon ordre”, va explicar en declaracions als mitjans la periodista i membre de l’Assemblea de Comunicadores Feministes Elena Parreño. “Que s’acabi la bretxa salarial que segueix existint als mitjans de comunicació i formació amb perspectiva de gènere per abordar la informació”, va afegir tot reclamant que “controlin més les editorials” perquè, a parer seu, “hi ha articles d’opinió que són totalment ofensius per les dones” perquè emeten opinions masclistes i estereotipades que només justifiquen més violència cap a les dones.

Els assistents a la concentració van poder escriure i dipositar en una bústia els titulars que voldrien veure als mitjans de comunicació. “Primer any sense cap dona assassinada”, va ser un dels més repetits, tot i que també es van recollir destacats com “La baixa de maternitat és paritària 100%” o “Espanya acaba amb la bretxa salarial”.

L’acte per reivindicar el 8-M va estar dirigit per la periodista Marta Cáceres, va començar a les dotze del migdia i va acabat cap a quarts de dues de la tarda, i va comptar amb diverses actuacions. La concentració va aplegar més de 300 persones, unes 200 menys segons les organitzadores, que ho van atribuir al fet que el 8-M hagi coincidit amb el cap de setmana.