La revista Mètode ha incorporat el seu anuari en anglès a l’índex Scopus, una prestigiosa base de dades internacional sobre continguts d’investigació i ciència editada per Elsevier. Es tracta del major director de resums i referències bibliogràfiques de literatura científica, amb prop de 18.000 títols de 5.000 editorials de tot el món.

Els responsables de Mètode assenyalen que el fet de ser indexada per Scopus suposa una fita “molt important” per a la publicació editada per la Universitat de València, ja que la col·loca “en la primera línia de la divulgació i l’estudi de la ciència”.

Els revisors d’Scopus destaquen que Mètode no és una revista científica a l’ús, sinó una publicació de comunicació de la ciència atractiva i rigorosa, i desitgen que la seva inclusió en l’índex atorgui a la capçaleres el reconeixement i l’abast internacional que es mereix, segons assenyala la publicació.

Mètode, creada el 1992, és una revista trimestral dedicada a la divulgació de la ciència i el seu estudi. Des de l’any 2010, la capçalera també té una edició en espanyol, i des del 2011 publica l’anuari en anglès Mètode Science Studies Journal, que és el que indexarà Scopus.