La coordinadora Mitjans en Lluita es reactiva esperonada per la nova onada d’acomiadaments i retallades que està patint el sector. En la nova etapa, la plataforma s’ha marcat com a objectiu la constitució d’una “gran aliança” en defensa de la llibertat d’expressió i el dret a la informació que també inclogui partits, sindicats i entitats socials a Catalunya, a més dels professionals de les empreses periodístiques.

“A més de fer autocrítica, l’objectiu no només és fer front a la precarietat laboral i professional, sinó també tenir molt present el dret que té la ciutadania a rebre informació contrastada i de qualitat, quelcom fonamental pel bon funcionament del sistema democràtic”, assenyala la coordinadora.

En la trobada celebrada el passat dissabte, Mitjans en Lluita també va adquirir el compromís de mobilitzar-se aprofitant la vaga convocada el 8 de març en defensa de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral. 

Mitjans en Lluita va néixer fa cinc anys amb la voluntat d’unir esforços entre els treballadors dels diferents mitjans per defensar els drets laborals i professionals, així com el dret a la informació de la ciutadania. Quan els conflictes laborals es van començar calmar, el dinamisme de la coordinadora va anar desaccelerant-se fins a quedar inactiva fa gairebé tres anys.