El president espanyol, Mariano Rajoy, va concedir una entrevista a Bloomberg TV durant la qual li van preguntar sobre el cas Bárcenas i el presumpte finaçament il·legal del PP.

Davant les respostes que va oferir a la periodista Sara Eisen, i veient la transcendència que podien adquirir aquestes, l’equip de comunicació de Moncloa va demanar a la televisió estatunidenca que les eliminés, segons han confirmat fonts de Bloomberg a VozPópuli i eldiario.es.

Des de la televisió econòmica de 24 hores, que prèviament s’havia negat a pactar les preguntes, es va fer cas omís a la petició argumentant que en mantindrien el contingut perquè consideraven que tenia valor informatiu.

A Moncloa s’han negat a comentar res al respecte. De fet, des de Presidència del Govern es van distribuir dos extractes de l’entrevista només amb les qüestions econòmiques i obviant les preguntes sobre el cas Bárcenas.

Durant l’entrevista, Rajoy admet que “sembla” que algunes de les anotacions dels papers de l’antic tresorer “sí eren certes”. A més, preguntat sobre si dimitiria si es demostra que les seves campanyes electorals es van finançar il·legalment, assegura que “hi ha coses que no es poden demostrar”.

Finalment, sobre la destrucció dels discs durs dels ordinadors de Bárcenas feta a la seu del PP, Rajoy assegura desconèixer el cas, malgrat s’ha publicat a gairebé tots els mitjans i la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ho va admetre.