Aquest dissabte va morir als 68 anys José Manuel Lara Bosch a causa d’un càncer de pàncrees que li havia estat diagnosticat el 2011. En els darrers dies, la seva salut havia empitjorat, i dijous ja no va poder assistir a l’acte institucional del 25è aniversari d’Antena 3. Nascut a Barcelona el 1946, era president de Planeta i Atresmedia, i propietari d’Edicions 62, La Razón i Prisma Publicaciones.

Lara Bosch també era propietari del grup colombià El Tiempo, editor del principal diari i televisió del país, vicepresident de Banc Sabadell i membre de la junta directiva de l’Institut de l’Empresa Familiar i del consell d’administració del grup Zed.

El 2004, Planeta junt amb Godó i la Generalitat van salvar el diari Avui (fins que el 2009 el va comprar d’editora d’El Punt), i entre 2006 i 2011 va editar el gratuït ADN. En els darrers mesos, Lara havia estat negociant l’entrada a títol personal en l’accionariat d’El Periódico amb un 23% de participació. 

José Manuel Lara Bosch va expandir i fer créixer l’imperi familiar iniciat pel seu pare el 1949 amb la creació d’Editorial Planeta. Llicenciat en Ciències Econòmiques, va iniciar la seva carrera professional amb 17 anys a la llibreria Larousse de París, i posteriorment va ocupar diferents responsabilitats dins de l’estructura i les empreses del grup. El 1995, Lara Bosch va ser nomenat conseller delegat i el 2003, arran de la mort del seu pare, va passar a presidir Planeta, i després de comprar el 25% a Telefónica, també Antena 3.

José Manuel Lara Bosch va havia estat distingit amb la Creu de Sant Jordi (2007), la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura (2009), la Medalla Internacional de les Arts de la Comunitat de Madrid (2009), l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil (2012) i la Medalla al Mèrit al Treball del Govern espanyol (2013), entre d’altres.