El periodista David Caminada Díaz ha mort aquest dimecres als 50 anys a causa de la gravetat de les ferides patides dos dies abans quan va ser apunyalat prop de la plaça Sant Jaume. Els fets es van produir dilluns, quan sortia de la feina al departament de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, al carrer Paradís, i un home el va atacar per causes desconegudes.

Caminada va ingressar a les 16 h a l’Hospital Clínic en estat crític i va ser sotmès a una delicada operació de cor, on va rebre la ganivetada. En les darreres hores havia patit complicacions que no ha pogut superar.

David Caminada treballava des de feia tres anys com a tècnic en informació digital, gestió de xarxes socials i comunicació corporativa a l’Ajuntament. Anteriorment havia estat durant gairebé 17 anys al diari Avui, on va ser sotscap i redactor d’internacional (1993-2008) i cap d’opinió i defensor del lector (2008-2009).

Caminada també va ser professor a la Universitat Pompeu Fabra (2002-2018) i a l’Escola Europea de Comunicació (2013-2017), i havia col·laborat en mitjans com La Vanguardia, Efe i Crónica de Mataró (1989-1993).

L’atacant de David Caminada va ser detingut per la Guàrdia Urbana a la plaça Sant Jaume just després dels fets. Els Mossos d’Esquadra investiguen si l’home també és l’autor de dues altres morts ocorregudes dilluns a Ciutat Vella: un home trobat sense vida a l’interior d’un pis calcinat, i una dona amb una ferida al cap que podrien haver llançat pel vestíbul d’una finca.