El periodista Ramon Pedrós i Martí va morir dimarts a l’Hospital Sant Joan de Reus als 74 anys a causa d’un càncer. Nascut a Lleida, va exercir la professió en diversos països i amb diferents responsabilitats.

Es va iniciar el 1971 com a redactor del diari ABC, tasca que va compaginar amb la de professor de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat de Madrid. Cinc anys més tard va ser corresponsal del mitjà a Moscou (el primer de l’Estat a la URSS), on posteriorment també es va fer càrrec la delegació de TVE i la corresponsalia de l’agència Efe. El 1980 va passar a ser delegat de TVE a Washington, i el 1983 a Brussel·les.

El 1986 Pedrós va tornar a Catalunya com a delegat d’Efe, fins que el 1988 el president de la Generalitat, Jordi Pujol, el fitxar com a responsable del gabinet de premsa, càrrec que va exercir durant deu anys. Sobre aquesta etapa el periodista va publicar tres llibres: La volta al món de Jordi Pujol (2002), Jordi Pujol a les espanyes: de Madrid al Tròpic de Capricorni (2003) i Jordi Pujol, cara y cruz de una leyenda (2004).

Posteriorment, Ramon Pedrós va ser subdirector del grup Recoletos, va ser director de Metro News a Espanya, director del Diari de Tarragona, i vicepresident i conseller editorial de La Mañana.