El periodista Valentín Popescu va morir el passat dimecres a Barcelona als 90 anys. Excorresponsal de La Vanguardia a Alemanya i el Regne Unit, Popescu era una de les veus més autoritzades per entendre com ha evolucionat històricament Europa.

Nascut a Bucarest el 1931, el 1944 la seva família va emigrar a Barcelona fugint de la Segona Guerra Mundial. Popescu va estudiar a l’Escola de Periodisme, i es va iniciar en la professió a Madrid, on va treballar a El Caso, Sábado Gráfico i l’Agència Efe.

Al cap de tres anys, Valentín Popescu va tornar a Barcelona per incorporar-se a la secció d’internacional La Vanguardia. Després de cinc anys a la redacció, va assumir la corresponsalia del diari a Bonn, on s’hi va estar 25 anys, i va narrar la caiguda del mur de Berlin i la unificació d’Alemanya, entre altres esdeveniments. Posteriorment, va ser cinc anys corresponsal al Regne Unit del diari de Godó.

Després de jubilar-se, Popescu va continuar col·laborant amb La Vanguardia, on va publicar el seu darrer article el passat 8 de febrer.

Al llarg de la seva trajectòria, també va col·laborar a TVE, Antena 3 (ràdio i televisió), El Correo Catalán, El Noticiero Universal, el Grupo Noticias, la WDR de Nord-Westfàlia i la BBC, entre d’altres.

Valentín Popescu: “Els mitjans digitals han tallat el cap a la informació periodística”