Diumenge 28 de febrer va morir a Madrid als 75 anys Eusebio Serrano, ex director general de l’Oficina de Justificació de la Difusió, a causa de la Covid-19.

Serrano va incorprorar-se a OJD el 1965, un any després que fos constituïda per anunciants, agències i mitjans de comunicació, i va ser-ne el director general de 1996 a 2013, quan es va jubilar. El directiu va impulsar el naixement de la branca que audita els mitjans digitals (OJDinteractiva) i va liderar la transformació de la societat per afrontar el control dels mitjans de distribució gratuïta (PGD) i la digitalització dels sistemes de l’empresa. El 2007, OJD va assolir un rècord absolut amb 1.169 mitjans auditats a l’Estat (939 impresos i 230 digitals).

En la seva trajectòria, Eusebio Serrano va ser escollit dues vegades (el 2002 i el 2008) president de la IFABC, la federació internacional d’organismes de control de difusió.

“Avui a OJD ens sentim una mica orfes, ja que la seva dilatada trajectòria professional va fer que coincidíssim amb ell en molts projectes, poguéssim gaudir de la seva amistat i el seu tarannà proper i cordial”, assenyala el seu successor en la direcció general, Manuel Sala.