Dissabte va morir Ramon Mateu i Llevadot als 61 anys. El periodista es va incorporar a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el juny de 2009 com a director de Catalunya Ràdio, i a partir de setembre de 2010 va compaginar el càrrec amb la direcció general de la CCMA.

El maig de 2012, Mateu va ser nomenat director d’estratègia i marca de la Corporació, càrrec de nova creació poc després rebatejat com a estratègia corporativa. El febrer de 2015 va deixar la CCMA.

“Ramon Mateu va assumir la responsabilitat de liderar el grup d’emissores de Catalunya Ràdio en l’etapa més complexa de la crisi de finançament públic. La seva gestió va contribuir fermament a estabilitzar i superar aquella situació i, posteriorment com a director general corporatiu, va dirigir amb encert el primer grup de mitjans del país”, destaca la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach.

Abans d’aterrar a la Corporació Ramon Mateu havia estat delegat del grup Antena 3 a Catalunya i director general de nous projectes d’Uniprex, empresa que gestiona Onda Cero i Europa FM, a la qual es va incorporar l’any 2003 com a director general.

Anteriorment havia ocupat la direcció de l’àrea de mitjans de Planeta i havia estat conseller delegat d’Unión Ibérica de Radio. Entre 1997 i 1998 va ser subdirector del centre de producció de TVE a Catalunya, i entre 1996 i 1997 director de RNE a Catalunya.

Abans Ramon Mateu havia estat director d’informatius d’Onda Cero a Catalunya, gerent de l’Associació d’Emissores Municipals EMUC, director de comunicació de l’Ajuntament de Tarragona, i redactor a diverses emissores de ràdio.